Бургаският адвокат Теодор Шейков коментира, че полицията нехае, а става

...
 Бургаският адвокат Теодор Шейков коментира, че полицията нехае, а става
Коментари Харесай

Семейство украинци пребито в дома им в Равда от омраза, нападателите ги изкараха алкохолици

 Бургаският юрист Теодор Шейков разяснява, че полицията нехае, а става въпрос за нарушаване на човешките права

Украинско семейство бежанци, намерило своя нов дом в Равда, е било нападнато и измъчвано в дома си. Потърпевшите пенсионери изясняват, че са били подложени освен на физическо принуждение, само че и на национална неприязън, защото нападателите крещели думи на ненавист. Потърпевшите са подали сигнал в Районната прокуратура в Несебър, оповестява Нова телевизия.

„ Двама мъже и две дами са влезнали в техния апартамент безусловно непровокирано, като са ги били и обиждали. Извършено е закононарушение от ненавист ”, разясни юристът на потърпевшото семейство Теодор Шейков.

„ Считам, че това е национална злост към жителите на Украйна. Нападателите в никакъв случай не са говорили с нас и не са имали никакви искания до момента. Не взеха нищо, просто счупиха телефона ми ”, описа за случилото се пострадалата Любов Дергачова.
 Потърпевшите са бити, обиждани, разкъсан им е националния байрак, а служителите на реда ги карат да подписват протоколи, че няма да се саморазправят с нападателите, сподели юрист Теодор Шейков
Нападателите са посетители на комплекса, в който живее украинското семейство. 

„ Проблематичното в тази ситуация е, че в българската полиция няма специфична процедура за следствие и деяние при закононарушение от ненавист, а са го третирали като елементарен битов случай, който още повече оставя в неразбиране жертвите. Бити са, обиждани са, разкъсан им е националния байрак, а в това време полицията ги кара да подписват протоколи, че няма да се саморазправят с нападателите. 

„ Когато Любов съумява да се обади на тел.112, нападателите напущат техния апартамент, откакто са пребили много грубо брачният партньор й. Те слизат долу и посрещат служителите на реда като се оправдават, че нищо не са създали, а фамилията, което е позвънило, са алкохолици и подвигат звук “, посочи кореспондентът Цеца Алексова

„ Това се третира като един неприоритетен случай на елементарна сцена на битово принуждение в курортен комплекс. Затова няма никакво придвижване по случая, а не се регистрират обстоятелствата, че става дума за закононарушение, осъществени от ненавист, към които обществото и полицията би трябвало да са непримирими. Това е нарушаване на човешките права “, сподели още юрист Шейков. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР